Archív Květen 2018

() Vážená paní ministryně, obracím se na Vás v souvislosti s modernizací dělostřelectva AČR. Součástí této modernizace má být nejenom akvizice nových dělostřeleckých systémů ráže NATO 155 mm, ale především, jako související, respektive logicky předcházející akce, pořízení Systému řízení palby. Ten je ...

() (www.ods.cz) V uplynulých dnech jsme svědky sporu mezi bývalým ministrem obrany Stropnickým a současnou ministryní Šlechtovou ohledně údajných závažných pochybení u armádních zakázek dojednaných za minulé vlády. Je zcela bizarní skutečnost, že vážná obvinění padají mezi ministry ze stejného politického hnutí a dokonce ze stejné vlády, která deklaruje, že je kompaktním týmem. Ačkoliv nejviditelnějším případem údajně vadné zakázky je smlouva na radiolokátory MADR, dle výroků ministryně Šlechtové jsou pochybnosti například i u nákupu víceúčelových vrtulníků. A to přesto, že jsme byli dnes a denně ministrem Stropnickým ujišťováni, že tyto zakázky jsou na dobré cestě a budou brzy dotaženy do konce.

() Sedmnáct tisíc, to je počet navrátilců z vojenských misí od roku 1990. Následnou psychiatrickou pomoc, podle oficiálních odhadů, vyhledalo 170 z nich. Samotní veteráni ale hovoří o desetkrát vyšším počtu vojáků s psychickými následky. Nový formát se skládá z realistického dokumentu a z následné diskuze.