Archív Září 2017

() (iDNES.cz) „Stát by měl pomoci městu i s dopravními projekty,“ říká lídryně ODS v Praze Jana Černochová, která je starostkou Prahy 2 a zároveň poslankyní. Nyní stojí v čele pražské kandidátky ODS a hodlá své místo v Poslanecké sněmovně obhájit. Kromě svých obvyklých témat se chce věnovat i školství a problematické dopravě v Praze.

() (www.blesk.cz) Hrozí Česku útok tzv. Islámského státu? Aktuálně ne, shodli se politici v předvolební debatě Blesku s podtitulem "Do Zbraně". Řeč byla i o ozbrojování Čechů a nebo důvěře ve státní zastupitelství, soudy a policii. Podívejte se na záznam debaty Blesk Volební souboj na téma „Do zbraně!“ Pozvání do studia Blesk.cz přijala první místopředsedkyně poslaneckého klubu a expertka ODS pro obranu Jana Černochová.

() (XTV.cz) Poslankyně za ODS a starostka Prahy 2 Jana Černochová přijala pozvání XTV k předvolební diskusi, kde zkritizovala protikuřácký zákon a EET. Vyjádřila se i k prezidentu Miloši Zemanovi a jeho nedávnému projevu ve Spojených státech. „Byť jsem v hodně věcech kritikem pana prezidenta Zemana, tak za jeho konzistentní vztah k Izraeli si ho vážím. Ten projev se mi líbil a určitě by si ho měl pouštět několikrát denně ministr zahraničních věcí pan Zaorálek," uvedla Černochová a dodala, že ji ministr Zaorálek nedávno naštval tím, že neplní usnesení Poslanecké sněmovny v otázkách pozastavení příspěvků UNESCO.

() (ČT 24) Jaká by měla být obranná a bezpečnostní politika Česka? Jak by mělo společně s Evropskou unií čelit migrační krizi a mezinárodnímu terorismu? V první předvolební debatě České televize o tom diskutovali kandidáti desíti stran s nejsilnějším volebním potenciálem. A jejich stanoviska se v některých bodech lišila především podle toho, zda to byli zástupci vládních či parlamentních stran, nebo těch, které zatím zastoupení v parlamentu nemají, či jsou tam zastoupeni pouze několika politiky.

() O prodeji zbraní do třetích zemí by měl v budoucnu rozhodovat celoevropský regulátor. Ten by měl pravomoc rozhodnout, do jakých zemí mohou evropské zbrojařské firmy vyvážet své produkty. Navrhuje to dokument, který tento týden schválil Evropský parlament. Podle první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS a expertky strany pro oblast obrany Jany Černochové by tím došlo k přenosu další zásadní rozhodovací pravomoci z vládní úrovně na úroveň unijní a fakticky k dalšímu omezení suverenity národních států.