Archív Květen 2017

() Sněmovna dnes ve druhém čtení projednala vládní novelu zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Dlouhodobě poukazuji na to, že tato předloha možná nově zaváděným náborovým příspěvkem zatraktivní bezpečnostní sbory pro nováčky, ale rozhodně nepovede k deklarovanému cíli - tedy ke zlepšení podmínek služby u policie, hasičů a vězeňské služby, k motivaci jejich stávajících příslušníků, ani k jejich stabilizaci.

() (www.parlamentnilisty.cz) „Co se týče Andreje Babiše, od Čapího hnízda přes nákup dluhopisů a ovlivňování novinářů byl mnohokrát přichycen při lžích, takže se mu nedá věřit už vůbec nic a logicky nemůže déle setrvat ve vládě,“ konstatuje poslankyně Jana Černochová k současné vládní krizi. Svůj názor pak ještě dále rozvádí: „Vzpomeňme si, z jakých důvodů v minulosti docházelo k rozpadům vlády nebo odchodům jednotlivých ministrů z vlády. Dnešní optikou je až neuvěřitelné, co všechno do dneška ministrovi financí prošlo, a to nejen u veřejnosti.“

() (ČT 24) Dohady o vládní demisi pokračují. Hrad čekal, že ji premiér Sobotka dnes přinese a tak mu prezident Zeman poděkoval za dosavadní činnost vlády a popřál hodně úspěchů v dalším životě. Premiér Sobotka pak ale prezidentovo mínění vyvracel a trval na tom, že dnes přišel na Hrad jen konzultovat situaci a ujistit prezidenta, že demisi podává za celou vládu. I na to mají totiž prezident a premiér jiný názor a zaštiťují se radami odborníků na ústavní právo. Jak si vyložit dnešní schůzku na Hradě? Je to jen chyba protokolu, nebo vyvrcholení sporů obou politiků? A naznačila prezidentova slova, co bude následovat, až premiér demisi skutečně podá? Téma Událostí, komentářů pro první místopředsedkyni poslaneckého klubu ODS Janu Černochovou.