Archív Červen 2020

() (www.parlamentnilisty.cz ) „Nejde jen o zastaralou techniku, která slouží často za hranou životnosti, ale jde například i o zanedbanou armádní infrastrukturu, investice do výzkumu a vývoje, robotiky, kybernetiky a dalších technologií, které zásadně ovlivňují bojiště. To vše jsou věci, které se neustále odsouvaly a odsouvají,“ říká předsedkyně výboru pro obranu a první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS Jana Černochová. A přidává varování, aby se na rozpočet armády a obrany nesahalo. Podle ní by už nemělo smysl armádu držet, i když ji země potřebuje. Zdůraznila také, že i představitelé armády považují vnitřní dluh armády za enormní a nelze ho dále ignorovat.

() (www.ods.cz ) ODS dnes na tiskové konferenci představila Deklaraci členů Parlamentu za zachování bezpečné a obranyschopné ČR. Dokument, se kterým osloví i kluby dalších politických stran, vyzývá vládu k odpovědnému přístupu k zajišťování obrany a bezpečnosti České republiky, udržení tempa investic do modernizace armády, maximální míře šetrnosti a promyšlenému postupu případných úsporných opatření v oblasti obrany a bezpečnosti, podpoře domácího obranného průmyslu a výzkumu a vývoje.

() (ČT 24 ) Hostem diskusního pořadu Události, komentáře ČT24 byla předsedkyně sněmovního výboru pro obranu a první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS Jana Černochová.

() Dnes jsme hlasovali pro zamítnutí novely zákona o zbraních, která implementuje restrikce obsažené v nechvalně proslulé směrnici EU. Pro připomenutí, jedná se o směrnici, kterou orgány EU reagovaly na teroristické útoky spáchané v listopadu 2015 v Paříži a která byla presentována jako prostředek boje proti terorismu a nelegálnímu obchodu se zbraněmi.