Jana Černochová pro XTV.cz: K novoročním tradicím v Praze ohňostroj patří. Hřibův videomapping neměl správného ducha

(XTV.cz ) Bylo jí líto, že Pražané neměli od letos od hlavního města svůj velký novoroční ohňostroj? Jak se jí zamlouvá videomapping. Dopadá už podle starostky Městské části Praha 2 Jany Černochové (ODS) na Prahu 2 snaha o ekologický aktivismus? Jana Černochová je česká politička, od června 2010 do srpna 2013 a znovu od října 2013 poslankyně Parlamentu ČR za hlavní město Prahu, v letech 2006 až 2010 a opět od roku 2012 starostka Městské části Praha 2, členka ODS byla hostem XTV.cz.

Celý rozhovor s Janou Černochovou můžete zhlédnout na XTV.cz.

„Bylo mi to líto v říjnu, když jsem se z prohlášení primátora dozvěděla, že ohňostroj nebude. A protože to bylo líto nejen mně, ale řadě obyvatel, kteří se na nás obraceli, tak jsme se spojili s pořadateli a vlastně bez jakýchkoli finančních nákladů jsme jim poskytli k ohňostroji prostory. K pražských novoročním tradicím ohňostroj patří, nikoli videomapping. Tento se mi nelíbil. Neměl správného ducha,“ říká politička ODS Jana Černochová.

„Ekologistický aktivismus, který obviňuje všechny ze všeho, tak ten samozřejmě na Prahu 2 přišel. Částečně politikou zelených, částečně i politikou Pirátů. Udělali jsme však maximum proto, abychom se chovali šetrně. Ať už sázením stromů, ať už plynofikací. To znamenalo obrovské ekologické úspory,“ dodává politička ODS Jana Černochová.