Plníme sliby, které dáváme voličům, to je hlavní důvod, proč ODS v Praze 2 vyhrává volby od listopadu 1989

(Právo)

Do čela obce jste byla zvolena potřetí, lidé jsou zřejmě spokojeni s politikou radnice. Přesto, vidíte někde nějaké rezervy?

Plníme sliby, které dáváme voličům, to je hlavní důvod, proč ODS v Praze 2 vyhrává volby od listopadu 1989. Máme krásné parky, jedny z nejlepších základních škol v metropoli, špičkovou úroveň sociálních služeb, pořádáme řadu kulturních a vzdělávacích akcí. Co mě však mrzí, jsou nesplněné sliby hlavního města ohledně severojižní magistrály. Jako městská část toho v tomto ohledu moc změnit nemůžeme, i když by si to obyvatelé Prahy 2 určitě zasloužili. Proto se se současným stavem nechceme smířit a budeme o možnostech, jak zmírnit dopady tohoto nešťastného dopravního řešení, s Prahou nadále jednat.

Prahu 2 zlobily sdílené elektrokoloběžky. Zatím nesmějí v městské části parkovat. Pokročila jednání s provozovatelem? 

Platí, že elektrokoloběžky mají zmizet z Prahy 2. To bude platit až do doby, než provozovatelé přijdou s konstruktivním řešením. Držme se toho, že svoboda člověka končí tam, kde začíná svoboda jiného. To, že je chodec nejslabším článkem dopravního systému, přece neznamená, že ho budeme přehlížet.

Máte výtky k chystané rekonstrukci Karlova náměstí. Existuje ještě šance navrhované řešení zvrátit? 

Nejhorší pro Karlovo náměstí by byla nečinnost dalších 20 let. Navrhované řešení sice nesplňuje všechny požadavky naší městské části, ale akceptujeme ho.

Působíte na radnici, jste poslankyní. Když urvete volno, při čem se nabíjíte? 

Ráda běhám, ale času mám čím dál méně a v zimě běhám venku nerada. Baví mě sportovní střelba, nejlépe si vyčistím hlavu na střelnici s partou přátel nebo v létě při potápění. Málokdo ví, že i v Česku je spousta úžasných míst pro sladkovodní potápění, doporučuji! S chutí poslouchám tvrdou rockovou muziku, ale i ráda relaxuji při knížkách a skleničce dobrého suchého bílého vína. Mám ráda knihy Miloše Urbana nebo Gustava Meyrinka o mystické Praze. Baví mě, že popisují (popisovali) reálná místa v našem hlavním městě. Jsem fanda do vojenské historie a baví mě i naučné cestopisné knihy a dokumenty. Momentálně jsem se zamilovala do Kapverdských ostrovů a sním si o tom, že se tam někdy podívám a třeba si tam i zapotápím.