Výdaje na obranu ve výši 2 % HDP? Znovu planý slib ze strany premiéra

(www.ods.cz ) ​​​​​​​Výdaje na obranu ve výši 2 % HDP? Opět pouhý slib, který nyní premiér popírá. Neschopnost správného hospodaření v resortu obrany za celých šest let pod vedením hnutí ANO je zarážející.

„Premiér Babiš připustil, že ČR do roku 2024 nedosáhne výdajů na obranu ve výši 2 % HDP, jak v minulosti sliboval veřejnosti, armádě a osobně i prezidentu Trumpovi. Prý vše záleží, jak bude obrana schopna utrácet a jedinou jistotou je smrt, nikoliv 2 % HDP.

 

Asi nepřekvapí, že pan premiér bez uzardění popírá, co dříve prosazoval a sliboval, to se stalo již opakovaně. Pokud přitom ale poukazuje na to, že resort obrany není schopen utrácet a zbývají mu peníze, může to vyčítat pouze sobě a ministrům za hnutí ANO, kteří ministerstvo obrany spravují již celých šest let, neboť za tuto dobu byla promarněna spousta času. Tento úhybný manévr pana premiéra pak zároveň nelze vnímat jinak, než jako další taneček před komunisty, kteří odmítají naše členství v NATO a naše spojenecké závazky,“ říká Jana Černochová, předsedkyně sněmovního výboru pro obranu.