Archív Březen 2020

() Ze své pozice předsedkyně Výboru pro obranu je nejvýraznější opoziční autoritou v této oblasti. Když se jí něco při jednání výboru nelíbí, nebojí se okřiknout ani ministra obrany Metnara či náčelníka generálního štábu Opatu. „Armáda by rozhodně neměla padnout za oběť této krizi, protože třeba v příští krizi budeme potřebovat primárně ji,“ vyzývá v rozhovoru pro Security magazín.

() Vážený pane ministře, obracím se na Vás ve věci naplňování zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců, ve znění pozdějších předpisů. Podle ustanovení § 100 písm. a) výše uvedeného zákona, je ubytovatel povinen oznámit Policii České republiky ubytování cizince. Ubytovatelem se podle § 99 stejného zákona rozumí ...

() (Ekonomický deník ) Předsedkyně poslaneckého Výboru pro obranu Jana Černochová (ODS) odpovídá po skončení uzavřeného jednání na otázky novinářů. Foto: ED Jiří Reichl „Chápu, že ekonomické dopady opatření proti šíření koronaviru budou obrovské. Chápu, že peníze budeme muset někde hledat, ať už to bude zvýšením deficitu či škrtáním nadbytečných výdajů, jako jsou slevy na jízdné,” říká v rozhovoru pro Ekonomický deník předsedkyně výboru pro obranu Poslanecké sněmovny Jana Černochová. Varuje však před neuváženými škrty v armádě a dalších bezpečnostních sborech.