Archív Červen 2021

() (www.parlamentnilisty.cz) „Už mám plné zuby prázdných výkřiků o potírání korupce, na které si nejdříve udělali politickou kariéru Věci veřejné, pak Andrej Babiš a Piráti. Podle mých zkušeností samozvaní protikorupční bojovníci nenabízejí program, ani vize, jen prázdnou politiku,“ říká rázně Jana Černochová, předsedkyně výboru pro obranu a první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS. V rozhovoru také upozornila na snahu odzbrojovat Evropany, když nejde o zákaz zbraní, přijde zákaz střeliva. Ani s ústavním právem bránit se zbraní v Čechách to ještě není jisté. A Rusko? Podle Černochové je čas, aby začalo platit škody za Vrbětice.

() (ČT 24) Dilema kolem stahování koaličních vojáků z Afghánistánu. Vojska v čele se Spojenými státy plánují po dvaceti lety tuto zemi opustit na podzim, ale uvolněné místo obsazují Talibanci. První téma Událostí, komentářů se sněmovní předsedkyní výboru pro obranu a první místopředsedkyní poslaneckého klubu ODS Janou Černochovou a europoslancem Ivanem Davidem /SPD/.

() (MF DNES) Česko už zase slevuje ze slíbených výdajů na armádu, závazek dávat na ni už v roce 2024 dvě procenta HDP nesplníme. Tak se odvděčíme vojákům za to, jak pomáhali během pandemie.