Volební program

Žijeme dvojkou

Volební program ODS Praha 2 pro komunální volby 2014

I. ODS pro dvojku bez heren, šmejdů, narkomanů a zlodějů

Udělali jsme:

  • Z dvojky zmizely herny a ODS nepřipustí jejich návrat, staráme se o bezpečnost na přechodech, zřídili jsme novou služebnu Městské policie a kontrolujeme provozovatele takzvaných ubytoven.

Chceme udělat:

  • Zasadíme se o zvýšení počtu městských policistů, nakoupíme kamerový systém, nepřipustíme vybudování aplikačních místností pro drogově závislé („šlehárny“) na dvojce a kromě prevence se zaměříme na represi.

II. ODS pro dopravu, která slouží občanům a ne naopak

Udělali jsme:

  • Zrekonstruovali a vybudovali jsme křižovatky, prosadili jsme zavedené pečovatelské parkovací karty, zlepšili jsme situaci v Legerově ulici, zajistili bezbariérový vstup do stanice I. P. Pavlova a na Karlově náměstí je nová tramvajová zastávka.

Chceme udělat:

  • Zahájíme rekonstrukci tramvajové trati a vozovek v Bělehradské ulici, budeme hájit stávající parkovací systém, každý rok dáme 10 milionů korun na opravy chodníků a zlepšíme situaci v okolí magistrály.

III. ODS pro férovou privatizaci bytů, pomoc seniorům a podnikatelům

Udělali jsme:

  • Prodáváme byty oprávněným nájemníkům za férových podmínek, zavedli jsme veřejné aukce na nájem volných obecních bytů, pomáháme s  pronájmem bytů seniorům a zdravotně znevýhodněným a uspořádali jsme aukci na nákup energií, díky které všichni uspořili.

Chceme udělat:

  • Budeme pokračovat v prodejích obecních domů a bytů, zavedeme institut „domovnictví“ a budeme zjednodušovat komunikaci s podnikateli, včetně rozšíření elektronického podání a vyřizování dokumentů.

IV. ODS pro prostředí, ve kterém se dá žít

Udělali jsme:
Oživili jsme veřejný prostor festivaly, blešími a farmářskými trhy, koncerty a podobně, zrekonstruovali jsme Grébovku, opravili a vybudovali dětská hřiště, vysadili jsme více než 650 stromů a zrušili jsme parkoviště na náplavce.

Chceme udělat:
Dokončíme rekonstrukci parku Folimanka, každý rok vysadíme minimálně 50 nových stromů, dokončíme vybudování úrovňových přechodů na Karlově náměstí, výrazně zvýšíme financování úklidu chodníků dvojky a vyhlásíme nulovou toleranci graffiti.

V. ODS pro radnici sloužící občanům a podnikatelům

Udělali jsme:
Zrekonstruovali a dostavili jsme radnici na Náměstí Míru, máme oceňovaný web, zřídili jsme vlastní knihovnu na Vinohradské ulici, nezadlužili jsme dvojku a výnosy investujeme do projektů, které zlepšují život občanům.

Chceme udělat:
Rozšíříme otevírací hodiny úřadu, spustíme projekt „rozklikávací rozpočet“, zavedeme zasílání bezplatných SMS s informacemi o dění na dvojce a budeme trvat na tom, aby Praha 2 měla vyrovnané rozpočty.

VI. ODS pro krásné dětství a pomoc rodičům

Udělali jsme:
Zrekonstruovali a zmodernizovali jsme všechny školy a školky a rozšířili jejich kapacitu, obnovili jsme základní školu ve Vratislavově ulici, individuálně ohodnocujeme kvalitní pedagogy a zachovali jsme jesle. 

Chceme udělat:
Budeme podporovat dětské psychology na školách, prosadíme výuku anglického jazyka od 1. třídy, rozšíříme kapacitu jeslí, založíme dětské centrum a budeme podporovat dětské mládežnické organizace. 

VII. ODS pro důstojné a aktivní stáří

Udělali jsme:
Díky ODS existuje Centrum sociálních služeb pomáhající seniorům ať už hospitalizací, či tak zvanou Terénní službou a provozujeme Domov s hospicovou péčí Pod střechou.

Chceme udělat:
Zvětšíme kapacitu Centra sociálních služeb, budeme rozšiřovat aktivity klubu „Dvojka pro seniory“, budeme poskytovat seniorům bezplatné právní služby a azylové bydlení a nebudeme zvyšovat nájemné v obecních sociálních bytech, ve kterých bydlí senioři.

Kompletní verzi volebního programu ODS Praha 2 naleznete ZDE.