Archív Září 2022

() (FORUM 24) Ministryně obrany Jana Černochová je v podstatě od začátku války na Ukrajině terčem útoků ruských kolaborantů. Vše eskalovalo poté, co odmítla vyjádřit lítost nad smrtí propagandistky Darji Duginové. V rozhovoru pro deník FORUM 24 Černochová zdůrazňuje, že Ukrajině budeme pomáhat dál a ještě víc, protože musíme ubránit Evropu před Vladimirem Putinem.

() (czdefence.cz) Česká republika, která předsedá Radě EU od 1. července do konce tohoto roku, stála naposledy v čele Unie v první polovině roku 2009. Předsednictví Rady EU je jedním z nejdůležitějších práv a nejnáročnějších úkolů vyplývajících z členství v Unii. Role předsedající země je nejen organizační, ale také zprostředkovatelská, politická a reprezentační. Nejen v souvislosti s předsednictvím jsme požádali o rozhovor ministryni obrany Janu Černochovou.

() (Deník N) Ministryně obrany a bývalá starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS) se v podcastu Aréna N vyslovila proti případné koalici Spolu a ANO v hlavním městě. Podle ní se v Praze zbytečně vyhrotila atmosféra mezi ODS a Piráty. Politička v rozhovoru také vyslovila naději, že válka na Ukrajině brzy skončí, odmítla kritiku svého vystupování na sociálních sítích a hájila postup vlády při řešení energetické krize.