Archív Květen 2024

() (www.army.cz) Ministryně obrany Jana Černochová se dnes zúčastnila v Bruselu zasedání Rady pro zahraniční věci (FAC) ve formátu ministrů obrany zemí Evropské unie. Jednání se zaměřilo především na podporu Ukrajině ze strany EU a na přístup obranného průmyslu k financím. Na pořadu dne byla i česká muniční iniciativa. Do té se dnes formálně připojila Litva. Na okraj jednání se ministryně Černochová sešla také se svými protějšky ze Švédska a z Mauretánie.

() (www.blesk.cz) Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, který minulý týden otřásl politickou scénou napříč celým světem, nenechal chladným ani české politiky. Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) dnes v pořadu Epicentrum tento bezprecedentní útok na slovenského předsedu vlády odsoudila a zároveň zhodnotila práci jeho ochranky.

() (Frekvence 1) Do Press klubu přijala pozvání ministryně obrany Jana Černochová. Prozradila svůj postoj k válečnému konfliktu na Ukrajině, zda Česko napadané zemi pomůže a také se rozpovídala o tom, jaký podle ní bude další vývoj probíhající války.